Χάρμαινα Πολυχώρος Άμφισσα

https://www.myfokida.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/fb-1452952286.jpg
Χάρμαινα Πολυχώρος Άμφισσα
Πρόσωπο επικοινωνίας
Ηλίας Πότσιος (+)

Φανάρα 19, Άμφισσα 331 00, Φωκίδα

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη
Τύπος:
Εστίαση, φαγητό, καφές
Κατηγορίες:
Εστίαση - Φαγητό - καφέςΕστιατόρια/ταβέρνεςΚαφέ/μπαρ
Γενικές πληροφορίες

Τον πολυχώρο «Χάρμαινα» ο επισκέπτης θα τον βρει στο κέντρο της παραδοσιακής συνοικία της Χάρμαινας. Η συνοικία της "Χάρμαινας"* βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Άμφισσας και 500μ κάτω από το ιστορικό κάστρο των Σαλώνων. Εκεί βρίσκοταν από παλιά τα εργαστήρια βυρσοδεψείας της περιοχής (Ταμπάκικα).

Ο πολυχώρος "Χάρμαινα" είναι προσβάσιμος με το αυτοκίνητο. Βέβαια αξίζει κανείς να περπατήσει για να δει και άλλα ιστορικά μνημεία της πόλης. Στον πολυχώρο "Χάρμαινα" ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον αφού το μαγαζί συνδυάζει το ξύλο και τη πλίθα, και είναι διακοσμημένο και με αντικείμενα της περιοχής. Ο κύριος Ηλίας, ιδιοκτήτης του Πολυχώρου θα σας δώσει πληροφορίες για τη περιοχή και θα σας σερβίρει ένα απολαυστικό καφεδάκι, ποτό αλλά και φαγητό με θέα τον αρχαίο ελαιώνα της Άμφισσας.

Φεύγοντας θα μπορείτε να αγοράσετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Αμφίσσης, ντόπια ζυμαρικά, κρασί, τσίπουρο και αλέυρι "Ζέας".

 

*Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Τουλασίδι, κτίσμα που οι βυρσοδέψες έπλεναν τα δέρματα στο νερό της πηγής του. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενεί εικαστικές δημιουργίες ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.